Pim-Pam-Pet

Misschien ken je het spel nog van vroeger: Een stapel kaartjes waarbij een beroep of gereedschap gevraagd wordt. Een draaischijf waarbij je de beginletter moet draaien... Het zorgde bij ons in ieder geval voor uren leerzaam speelplezier.

Als je nog zo'n spel in huis hebt, gebruik het dan alsjeblieft in de klas. De kinderen zullen het fantastisch vinden: spelen en spelling leren tegelijkertijd. Zo niet, dan kun je altijd nog flitskaartjes maken die omgedraaid kunnen worden. Als je met flitskaartjes werkt, zorg dan in ieder geval dat je kaartjes hebt voor deze categorie├źn:

  • woorden die beginnen met /f/
  • woorden die beginnen met /v/
  • woorden die beginnen met /s/
  • woorden die beginnen met /z/

Je speelt als volgt: Een kind draait aan de schijf / draait een flitskaartje om en dan verschijnt er een letter. Iedereen mag om de beurt een woord noemen dat begint met deze letter. Iemand die een fout maakt is af, iemand die te lang nadenkt is ook af. Degene die het langst overblijft is de winnaar.

Als introductie zou je de kinderen naar een filmpje kunnen laten kijken waarin dit spel gespeeld wordt. Bijvoorbeeld:

Voor diegenen die flitskaartjes willen maken: Print onderstaande bladzijde uit op dik karton. Knip vervolgens de kaartjes uit.

Veel plezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zoeken: